Suggeriments



Ja sabeu que a La Placeta podeu trobar vins i olis de la zona, i que ens encanta fer-vos recomanacions de com maridar-los. Sense cap pretensió, però si amb molt de carinyo us proposem aprofitar el cap de setmana per cuinar amb els nens, parella o amics un Brownie amb nous amb un rajolí d’oli de taronja que podrem maridar amb Edetària dolç.


Brownie amb nous
El brownie és un pastís de xocolata de petites dimensions. És originari dels Estats Units i el seu nom prové de la paraula “Brown”, marró en anglès.

Aquest petit dolç admet una amplia gama d’ingredients per fer diferents receptes.

És una recepta senzilla, fàcil de preparar i que no necessita massa temps d’elaboració.

 






Ingredients:
  • 125 grams de xocolata
  • 125 grams de mantega
  • 125 grams de sucre
  • 2 ous
  • 50 grams de farina
  • 15 grams de vainilla ensucrada
  • 75 grams de nous

Desfeu la xocolata al bany maria, afegint la mantega.

Batem els ous amb el sucre fins que ens quedin força esponjosos i blancs. A continuació barregem les dues mescles que hem elaborat. Tamisem la farina, fiquem les nous i vainilla ensucrada i obtenim una massa homogènia.

Fiquem tot a un motllo al forn a 150º uns 30 minuts.

Un cop fred el tallem amb bocins petits. Us recomano ficar-li per sobre una miqueta de sucre amb pols (sucre glas) i si teniu oli de taronja poder ficar-li unes gotes per sobre, la combinació es genial. 

 
El Vi 

Elaborat amb raïms de Garnatxa Fina 70% i Syrah 30%. Durant la verema es realitza una primera selecció de raïms al setembre que es vinifica en negre, deixant al cep uns quants raïms seleccionats (aquells més petits i solts), que podran aguantar sanament la sobremaduració natural al cep. Es veremen just abans de l'arribada dels freds de tardor amb un grau potencial en alcohol que supera els 20º. La fermentació s'atura de manera natural quan el vi arriba als 15º d'alcohol natural, quedant un lleuger sucre residual entre 80-100 gr/l. Posterior criança de vuit mesos en bótes de 300 litres de roure francès.

De color cirera picota intens, el seu aroma és complex, amb records a prunes negres, confitura de gerds i cireres al licor, també apareixen notes especiades com la canyella, nous, fulla de tabac i cacau. En boca és potent, rodó, ampli i fresc. Destaca l'equilibri entre sucres, acidesa, alcohol i tanins.

La temperatura de servei ideal és de 12º a 14º.

Ideal per maridar-lo amb formatges forts, foie i dolços de xocolata. 
Un vi dolç fresc i gens pesat.  


Olio d'Oliva Cítric de taronja 

Els olis d'oliva cítrics són obtinguts de la mòlta conjunta d'olives Arbequines, dels camps propietat de la família Pons, i fruits cítrics del Mediterrani. El procés de mòlta es realitza de manera totalment natural en un molí de pedra, respectant el sistema tradicional d'elaboració en fred. 
El resultat de tan acurat i original procés és un producte d'aroma única i sabor excel·lent, exquisida barreja de la frescor de les llimones, mandarines i taronges, i la dolçor del nostre delicat oli d'oliva verge extra.

És la combinació perfecta per amanides, arrossos, carn i xocolata. 

 












Bon cap de setmana!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada